Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες,

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τη λειτουργία του Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Σ.Ε.Α.) στο σχολείο μας. Υπεύθυνη Καθηγήτρια Σ.Ε.Α. για τη φετινή σχολική χρονιά είναι η κ. Έλενα Σιεκκερή, καθημερινά.

Ο θεσμός του Καθηγητή Σ.Ε.Α. είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς παρέχει βοήθεια και στήριξη στους μαθητές, αναφορικά με τα  προσωπικά, εκπαιδευτικά ή επαγγελματικά θέματα που τους απασχολούν.

Στο σχολείο μας, οι Καθηγήτριες Σ.Ε.Α. συνεργάζονται στενά με τη Διεύθυνση και τους διδάσκοντες Καθηγητές/τριες καθώς και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και αρμόδιους φορείς.  Συγκεκριμένα υπάρχει στενή συνεργασία με την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, το Γραφείο Ευημερίας, τις Σχολιατρικές Υπηρεσίες και άλλους φορείς. Απώτερος στόχος μας είναι η επίλυση των θεμάτων που προβληματίζουν τους μαθητές μας.

Μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας, οι Καθηγήτριες Σ.Ε.Α. δέχονται επισκέψεις από γονείς και κηδεμόνες που θέλουν να συζητήσουν θέματα που αφορούν τα παιδιά τους. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία προτρέπονται οι γονείς και κηδεμόνες να τηλεφωνούν (23819797) έγκαιρα για διευθέτηση της ώρας επισκέψεως τους. Οι μαθητές μπορούν, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, να διευθετούν ραντεβού με τη Σύμβουλο υπεύθυνη του τμήματος τους. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι κατά τις συνεντεύξεις με μαθητές και γονείς, το περιεχόμενο της συζήτησης τυγχάνει εχεμύθειας.

Είμαστε σίγουροι ότι και φέτος, η αγαστή συνεργασία όλων των φορέων θα οδηγήσει σε μια χρονιά παραγωγική και επιτυχημένη.

 

Έλενα Σιεκκερή

Καθηγήτρια ΣΕΑ

 

Ενημέρωση Α, Β, Γ Τάξης

Υποτροφίες 

Αίτηση για Συστατική Επιστολή

Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης

Ανακοινώσεις ΣΕΑ